Als voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of aanpassingen aan schoenen, dan kunnen op maat gemaakte orthopedische schoenen (OSA schoenen) een oplossing bieden. Uw eerste paar orthopedisch schoeisel dient door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog te worden voorgeschreven.

Orthopedische schoenen op maat maken

Tijdens de eerste kennismaking vindt er een voetonderzoek plaats. Er wordt gekeken naar de correctiemogelijkheden en de maat wordt genomen. Uitgangspunt hierbij is natuurlijk de diagnose van uw specialist. Wij leggen u zo duidelijk mogelijk uit welke mogelijkheden en oplossingen er zijn.
Vervolgens worden de leesten gemaakt en op pasvorm gecontroleerd door middel van een folie passchoen. Als het nodig is, wordt er een technische pasfase gedaan (een try out) met een proefschoen.

Uw wensen en behoeften staan centraal

Hierna wordt de kleur en het model van de schoen uitgekozen. We stellen het erg op prijs als u hierin meedenkt en zelf met ideeën of plaatjes komt.
Voor elke klant maken we een ander ontwerp schoen naar keuze, waarbij we ernaar streven om de schoenen zoveel mogelijk op confectiemodellen te laten lijken. Daarna worden de schoenen in productie genomen, afgepast en aan u geleverd.

Wanneer is het klaar?

De productie van een orthopedische schoen duurt +/- 10 weken. Binnen deze 10 weken heeft u verschillende afspraken om de pasvorm van de schoen perfect te maken. Deze levertijden zijn een reële verwachting hier kunnen geen rechten aan worden verleend.